A hajunk fokozottan ki van téve nemcsak az időjárás viszontagságainak, hanem a berögzült rossz szokásainknak is. Szorosan összefogjuk, kontyba tekerjük, sütjük és vasaljuk, vagy éppen nem a megfelelő termékekkel ápoljuk. Mégis mindannyian szeretnénk, ha szép, dús és egészséges lenne a hajkoronánk. Beszéljünk most egy kicsit a növényi hajápolásról.

Ahogy a testünkre, illetve az arcunkra használt kozmetikumoknál már megtapasztaltuk a növényi hatóanyagok erejét, lassan itt az ideje, hogy felfedezzük ezt a hajápolásban is. Minél kevesebb vegyszert, és minél több természetes összetevőt tartalmaznak a hajunkra használt termékek, hajunk annál hálásabb lesz érte.

Hajhullás

A hajhullás bizonyos mértékig természetes folyamat, nem kell azonnal megijedni, hogyha fésülködés közben néhány hajszálat találsz a hajkefén. Ősszel és tavasszal az úgynevezett szezonális hajhullás miatt ez a folyamat felerősödik, ilyenkor érdemes egy kicsit támogatni nemcsak az immunrendszert, hanem a hajat, a fejbőrt és a hajhagymákat is. 

Kopaszság

A kopaszság nemcsak férfiakat érintő probléma, manapság egyre többször előfordul hölgy vendégeim körében is. Nagyon fontos, hogy időben felismerjük, hogy mi okozza a hajvesztést, és így a megfelelő kezeléssel, illetve termékek használatával a legtöbb esetben visszafordítható ez a folyamat. 

Hajerősítés, volumen növelés

Ha nem a haj típusának megfelelő hajápolókat használod, akkor ne is várd, hogy szép és egészséges lesz. Ugyanez a helyzet a túl sok hajvasalással, vagy akár a nem megfelelő eszközök (fésű, hajgumi) használatával, hiszen ezek mind roncsolják a haj szerkezetét, amely így sokkal könnyebben töredezik, fénytelen lesz, és durva tapintású.

Ezek mellett kiemelt figyelmet kell fordítani a haj belső táplálására is, amiben nagy segítségedre lesznek a különféle étrendkiegészítők. Olyat válassz, amiben az immunrendszert támogató vitaminok és ásványi anyagok is megtalálhatók, amelyek hozzájárulnak annak egészséges működéséhez.

Must Have Global élmény kozmetikumok szakértője

Héjja Izabella +36 30 685 9805

Ha bármi

KÉRDÉSED VAN

Vedd fel velem a kapcsolatot!

Bejelentkezni előzetes telefonos egyeztetéssel, vagy online tudsz. Szeretettel várlak!