Manapság egyre inkább a természetességre törekszünk legyen szó akár a különféle szépség trendekről, a különböző termékekhez használt anyagokról, de nincs ez másképp a kozmetikai iparban felhasznált alapanyagok esetében sem. Minél természetesebb valami, annál kisebb a környezetre gyakorolt káros hatása is, ami szerencsére egyre inkább fontossá válik mindenki számára. De mi a helyzet az organikus bőrápolási termékekkel? Ugyanolyan hatékonyak, mint a hagyományos társaik? Következő cikkemben igyekszem minden kérdésed megválaszolni.

Sokszor hallottad már te is, ebben egészen biztos vagyok, hogy régen nem volt ennyi allergia, mint manapság. Ez ugyanúgy igaz az étel allergiára, mint a különböző alapanyagokra, amelyekből a kozmetikumokat készítik. Különféle vegyszerek, szintetikus anyagok felhasználásával készülnek ezek a termékek, és bizony egyre több embernek fontos, hogy az a termék, amivel szépülni, fiatalodni szeretne, ne tartalmazzon hasonló, valamint a bőrre hosszútávon káros anyagokat. És nem csak azoknak fontos, akik esetleg allergiások ezekre az összetevőkre.

A természetesség egészséges

A tudatosság egyre inkább a mindennapjaink részévé válik, és ennek bőrünk örül a legjobban. Azok a kozmetikai termékek, amelyek nem tartalmaznak szintetikus összetevőket, hosszútávon sokkal jobb hatással vannak a bőrre, mint hagyományos társaik. A természetes összetevők táplálják, óvják a bőrt, sokkal kevésbé valószínűbb a bőrirritáció, allergiás reakció k kialakulása. Nemcsak érzékeny bőrűek esetén ajánlott természetes összetevőket választani, a bőröd ezt akkor is meghálálja majd, ha jelenleg éppen nem küzdesz semmilyen bőrproblémával.

A kozmetikai ipar ökolábnyoma

A fenntarthatóság ugyanolyan fontos a kozmetikai iparban, mint amilyen sokat hallunk róla a divatipar kapcsán. Minél több természetes összetevőt használunk fel a kozmetikai termékek gyártása során, annál kevésbé terheljük meg vele a környezetünket. A különféle organikus márkákra sok esetben jellemző a környezetbarát csomagolás is, az újrahasznosított anyagok használata, így még tovább csökkenthető a kozmetikai ipar ökolábnyoma.

Az organikus termék ugyanolyan hatékony, mint a hagyományos?

Az organikus bőrápolási termékekhez úgy válogatják össze a hatóanyagokat, hogy azok harmonizáljanak a bőr természetes PH egyensúlyával, gyengéden ápolják, és óvják a bőrt. Ezeknek a bőr számára is természetes hatóanyagoknak köszönhetően sok esetben hatékonyabban is alkalmazhatók, mint azok a termékek, amelyek szintetikus anyagokat, vegyszereket tartalmaznak. Képesek a bőr mélyére hatolni, és ott fejtik ki jótékony hatásukat.

Állatkísérlet? Köszönjük, de nincs rá szükség!

Az organikus kozmetikai márkák határozottan kiállnak az állatvédelem mellett, a kozmetikumok előállításához nem végeznek állatkísérleteket. Azzal, ha te is organikus bőrápolási termékeket választasz, nemcsak a bőrödnek és a bolygónak teszel jót, hanem az állatoknak is.

Az általam használt organikus kozmetikai termékek megóvják bőröd egészségét, segítenek megszabadulni a zavaró bőrproblémáktól, nem károsítják a környezetet, és minden esetben állatkísérlet mentesek. Ha mindez neked is fontos, szeretettel várlak kozmetikámban, ahol a leghatékonyabb kozmetikai kezelésekkel teszem szebbé, egészségesebbé és fiatalosabbá a bőröd.

Must Have Global élmény kozmetikumok szakértője

Héjja Izabella +36 30 685 9805

Ha bármi

KÉRDÉSED VAN

Vedd fel velem a kapcsolatot!

Bejelentkezni előzetes telefonos egyeztetéssel, vagy online tudsz. Szeretettel várlak!