Organikus, bio, vegán kozmetikumok. Manapság nagyon népszerűek ezek a megjelölések, és sokszor keressük a boltok polcain ennek megfelelően a termékeket is. De mit is jelentenek pontosan, és mi a különbség az organikus, bio, illetve vegán termékek között? Nézzük is meg.

Az élet minden területén egyre inkább törekszünk a természetességre, miért lenne ez más a kozmetikumok esetében? A boltok polcain rengeteg címkével ellátott termék megtalálható, köztük az organikus, bio valamint a vegán. Nézzük meg sorban, hogy mit jelentenek ezek a fogalmak, és miért érdemes az ilyen termékeket megvásárolni.

Organikus kozmetikumok

Az organikus kozmetikumokat másnéven natúrkozmetikumoknak is nevezzük. Ezekben a termékekben nem használnak semmiféle mesterséges anyagot, nem tartalmaznak mesterséges szín, illat, valamint állagjavító anyagokat sem. Nincsen bennük ásványi olaj, illetve kőolajszármazék, mint például a vazelin vagy a parafin. Kerülni kell bizonyos eljárásokat az előállítás során, mint például a génmódosítás, ami itt az alapanyagokra vonatkozik. Megtalálhatók bennük viszont a növényi olajok, amelyek sokkal jobb felszívódást biztosítanak, és tartalmazhatnak állati eredetű összetevőket is, mint például a méhviasz vagy a kecsketej.

Bio kozmetikumok

A Bio kozmetikumok esetében előre meghatározott arányban, ellenőrzött ökológiai termelésből származó mezőgazdasági alapanyagokat kell felhasználni a kozmetikumok előállítása során. A bio minősítés kizárja a különböző permetszerek, növényvédőszerek használatát a növények termesztése során. Ha egy termék megkapja a bio minősítést, akkor az azt is jelenti, hogy a növényi alapanyagok 95 %-ának meg kell felelnie a bio minősítéshez szükséges előírásoknak, a fennmaradó 5 % viszont származhat hagyományos gazdaságból, nem lehet azonban szintetikus, génmódosított, nem tartalmazhat alumínium származékot, és a termelés során nem alkalmazhatnak nanotechnológiát sem.

Vegán kozmetikumok

A vegán termékek előállításánál kizárólag növényi eredetű összetevőket használhatnak fel, állati eredetűeket nem, tehát állati alapú zselésítő anyagok, színezékek használata is tilos ebben az esetben. A vegán kozmetikumok esetében az ökológiai lábnyom csökkentése is kiemelkedően fontos szerepet tölt be, amibe beletartozik a Fairtrade kereskedelem, és az újrahasznosítható csomagolás is. A termékeken szereplő állatkísérletektől mentes, illetve igazoltan vegán termék logókat kizárólag a megfelelő engedélyekkel, valamint igazolásokkal rendelkező cégek tüntetheti fel termékeiken.

Miért érdemes bio, vegán, illetve organikus kozmetikumokat választani?

Mivel ezek a termékek nem tartalmaznak semmiféle mesterséges adalék anyagot, kevésbé okoznak irritációt, a hatásuk viszont sokkal intenzívebb is lehet. A különféle tartósítószerek, színezékek, illetve stabilizáló anyagok károsak a szervezetre, így ezeknek a termékeknek a használata kevésbé biztonságos, mint bio, organikus és vegán társaiké. Természetesen nem minden mesterséges anyag okoz azonnal irritációt, vagy káros a szervezetre. Én minden esetben azt javaslom, hogy bármilyen bőrápolási terméket is választunk, előtte mindig kérjük ki szakember véleményét, aki segít olyan kozmetikumot választani, amely nemcsak összetevőiben, hanem hatásában is illik bőrünk egyedi igényeihez.

Szalonomban segítek megtalálni a számodra legmegfelelőbb kezelést, illetve otthoni ápolási termékeket, amelyek segítenek, hogy bőröd mindig üde, fiatalos és egészséges legyen. Téged is várlak szeretettel a Natura kozmetikában.

Ha szeretnél kellemes környezetben, profi kezek között szépülni, és fontos számodra, hogy lehetőséged legyen széles szolgáltatáspalettáról válogatni, szeretettel várlak a Natura Kozmetikában!

Must Have Global élmény kozmetikumok szakértője

Héjja Izabella +36 30 685 9805

Ha bármi

KÉRDÉSED VAN

Vedd fel velem a kapcsolatot!

Bejelentkezni előzetes telefonos egyeztetéssel, vagy online tudsz. Szeretettel várlak!